Logon

Info download 

23e European Jeepers Jamboree

 

BELANGRIJK

Beste Jeepers,

Helaas moeten wij mededelen dat de European Jeepers Jamboree 2022 niet door kan gaan.

De benodigde toestemmingen voor ons evenement kunnen niet of niet op tijd worden verleend om nog op tijd te kunnen organiseren.

Het spijt ons geweldig deze aankondiging te moeten doen.

Vooralsnog gaan wij er van uit dat we volgend jaar 26-29 Mei 2023 de volgende European Jeepers Jamboree als vanouds wordt georganiseerd en wij jullie weer mogen ontvangen.

 

Met vriendelijke groet,

Stichting 4 Wheels (European Jeepers Jamboree)


Archief

22e European Jeepers Jamboree

 

Algemene informatie

Programma

Inschrijven / Kosten

Algemene voorwaarden

Plattegrond - Route


 

 

Algemene informatie

Vanaf onze basis locatie in Douzy gelegen in de Franse Ardennen zal de Jamboree 3 dagen lang voor meer dan 400km aan prachtige routes over verharde en onverharde wegen verantwoordelijk zijn met daarin opgenomen een aantal Off-Road terreinen waarop verschillende technische proeven zijn voor elke gradatie van licht blauw tot donker zwart voor de ultieme challenge.
Het basis camp is dit jaar in Douzy met veel gemakken, gelegen naast de gemeente camping en zwembad waar de deelnemers gebruik van kunnen maken, verder een vliegveld, karting en bowlingbaan gelegen direct naast het terrein. 
Dus ideaal voor de hele familie tot de Die-Hard Jeeper.

PROGRAMMA
Vanaf Donderdag 6 juni is het base camp in Douzy geopend voor de kampeerders.
Op Vrijdag 7 juni start de Country-Cross Tour een toeristische route van 130km door de omgeving afgewisseld met veldwegen (off-road) met de finish op een van onze Off-Road terreinen waar diverse proeven zijn uitgezet met de Mud-Cup.
Op Zaterdag  8 juni en Zondag 8 juni zijn de traditionele Jamboree routes verdeeld over 2 routes met ieder een aantal Off-Road terreinen waar vele proeven zijn uitgezet.
Op het base camp is het ’s avonds gezellig vertoeven of op een van de lokale op loopafstand gelegen terrassen/restaurants.
Maandag 10 juni is het na ontbijt afgelopen en gaat een ieder weer huiswaarts.

ALGEMEEN 
De European Jeepers Jamboree is een evenement uitsluitend voor Jeep’s en Willy’s voertuigen, bestaand uit toeristische routes met een aantal technische off-road terreinen,
Of uw Jeep standaard of omgebouwd is maakt niet uit, echter dient uw Jeep wel voozien te zijn van 4 wiel aandrijving. Voor ieder is er een uitgebreid programma en verschillende routes te rijden. Of u voor het eerst met uw jeep naar een event komt zonder ervaring of dat u jaren off-road ervaring heeft, de jamboree heeft voor ieder een passende route. 
Het belangrijkste is de internationale samenkomst uit verschillende landen van eigenaren met allemaal dezelfde voorliefde voor hun Jeep.
U kunt overnachten op het evenementen terrein waarvoor eenvoudige voorzieningen zijn aangelegd, of in één van de vele hotels in de omgeving.
De organisatie berust in handen van Stichting 4 Wheels o.l.v. Willem van Holten de mede oprichter en bedenker van de European Jeepers Jamboree in 1984, Sangliers 4x4 de Franse lokale club die al vele jaren onze organisatie ondersteund met tientallen vrijwilligers en Jeep Club Belgium met hun team.

HISTORIE
De eerste European Jeepers Jamboree werd gehouden in 1984 in België bij het plaatsje Grand Bru waar toen al deelnemers uit 6 verschillende landen hadden ingeschreven.
De organisatie was in handen van The Original Jeep Owners Club uit Nederland.
Ook de tweede aflevering vond plaats in Grand Bru echter door het groter wordende aantal deelnemers moest worden uitgeweken naar een nieuwe locatie.
Die werd gevonden in het naburige plaatsje Harzé  bij Remouchamps.
Daar werd de derde tot en met de vijfde aflevering van de European Jeepers Jamboree georganiseerd.
De zesde aflevering werd georganiseerd op een nieuwe locatie in het zuiden van Belgie in Boullion. 
Enkele jaren later werd het evenement verplaatst naar de huidige regio Champagne en Ardenne in Frankrijk 


 

Wie kan er mee doen?
Iedereen die in het bezit is van een 4 wiel aangedreven Jeep of Willy’s vanaf bouwjaar 1941 tot de nieuwste Jeep
 
Kunnen kinderen en hond ook mee.
Kinderen vinden het altijd prachtig om mee te gaan. De hond is ook welkom, echter denk eraan dat deze veilig zijn plekje heeft in de Jeep (Honden gordel/harnas) om ongelukken te voorkomen.
Op het kampeerterrein dienen de honden altijd aangelijnd te zijn 

Moet ik mijn auto prepareren.
De Jamboree is bedoeld voor zowel iedere Jeep standaard uit de showroom als een helemaal geprepareerde jeep.
Daarom wordt bij aankomst uw auto technisch gekeurd om vast te stellen welke route technisch het meest geschikt voor u is.
Wel stellen wij een verbandtrommel verplicht en een sleeplint/kabel om elkaar te kunnen helpen als men vast komt te zitten. Let daarbij op dat u de bevestiging punten van kabel goed controleert.
 
Routes algemeen
De routes gaan starten vanaf Douzy via een roadbook, waar ieder voor zich op eenvoudige wijze zijn route kan rijden. Helaas zijn de wetten in Frankrijk zodanig aangepast dat het bijna onmogelijk en verboden is om via bos en onverharde wegen de routes te rijden. 
Voor de routes die door bossen en/of veldwegen gaan zijn soms eenmalige toestemmingen afgegeven en verwachten wij dat ieder zich als een gast gedraagt. Daarnaast maken wij gebruik van een aantal grote prive terreinen waar men naar gelang de uitrusting zich kan uitleven op de proeven die daar zijn ingericht.
De wegens naar deze terreinen zullen via een toeristische route worden gereden waar men onderweg kan genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden 
Ons evenement kan altijd nog wijzigingen inhouden die op het laatste moment gemaakt moeten worden vanwege weersomstandigheden of andere onvoorziene situaties als bosbrand gevaar of lokale veterinaire omstandigheden.

Welke route kan ik rijden.
De routes op de terreinen wordt onderverdeeld in 3 gradaties, de blauwe voor standaard niet geprepareerde Jeeps. De rode voor Jeeps met speciale banden en eventueel verhoogd. De zwarte voor Jeeps voorzien van een werkende lier, verhoogd eventueel met sperdifferentieel 
Er worden 2 verschillende  Jamboree routes gereden, waarin elk  3 tot 4 speciale off-road  terrein etappes zijn verwerkt. Tijdens de off-road etappes wordt de route verdeeld in  een blauwe (voor alle Jeeps te doen), een rode sectie en een zwarte sectie.

Mud Trail / Dutch Rebel Cup
Op Vrijdag 7 juni  is er een afgesloten terrein waar een trailparcours ingericht waar iedere bestuurder en voertuig alvast in vorm kunnen komen voor de dagen daaropvolgend. 
Voor deelnemers die toegelaten zijn voor de zwarte route is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Duch-Rebel Cup, Ruud van Huët, onze oud-voorzitter van de stichting European Jeepers Jamboree.

Veilig onderweg
Dit jaar zullen Jeeps met passagiers achterin zonder officiële zitplaats (Bank/Stoel) en veiligheidsgordels NIET mogen starten  i.v.m grote kans op ernstige ongelukken en het is ook wettelijk verboden om passagiers los mee te nemen. (Lokale Gendarmerie gaat er speciaal op letten)
Hier wordt zowel bij de start als ook onderweg op gecontroleerd, diegenen die zich niet aan deze regels houden maken kans op uitsluiting van verdere deelname “SAFETY FIRST”

Feesttent
Op het camping/evenemententerrein zal een feesttent worden neergezet als centrum van alle activiteiten.
Daar vindt bij aankomst de afhandeling van uw inschrijving plaats en zullen  er  ’s avonds  verschillende optredens zijn van muziekbands.
Ook zal daar de briefing plaatsvinden en de prijsuitreiking van de verschillende activiteiten.
Verder zal er  ’s ochtends het ontbijt worden geserveerd voor de campinggasten.

Kamperen of Hotel.
U kunt gebruik maken van het terrein rond de feesttent op te kamperen, buiten toiletten is er beperkt water en douches beschikbaar. Elektriciteit is beschikbaar.
In de omgeving van Douzy zijn een aantal hotels, eventueel kan men uitwijken naar het 12km verder gelegen Sedan of Bouillon in Belgie.
Op het grote terrein wordt van deelnemers verwacht dat zij om 01:00uur de nachtrust zullen respecteren.
Ook zal er op het kampeer terrein op een aantal plaatsen voor kampvuur worden ingericht.
Ook op het kampeerterrein gelden dezelfde regels als op de openbare weg, o.a. glaasje op, laat je jeep staan. (don’t drink and drive)
 
Lunch-Diner
Op het base camp zijn diverse eenvoudige maaltijden te krijgen, daarnaast is er een Pizzeria direct naast het base camp en een aantal restaurants op loopafstand.

Ontbijtbonnen.
Elke ochtend kan er in de grote tent ontbeten worden, inhoudende Koffie/Thee/Choco, Jus d ‘Orange, baguette, croissant, ham, kaas en jam. Daarvoor een set van 4 tickets voor vrijdag, zaterdag, zondag en maandag ontbijt kost 32.00 Euro

Service / Reparatie
Men zal zelf moeten zorgen dat de voertuigen in goede conditie zijn, helaas zijn er geen monteurs ter plaatse aanwezig, hier geld ieder helpt ieder.


De European Jeepers Jamboree is een evenement uitsluitend voor Jeep’s en Willy’s voertuigen, bestaand uit toeristische routes met een aantal technische off-road terreinen,

Of uw Jeep standaard of omgebouwd is maakt niet uit, echter dient uw Jeep wel voozien te zijn van 4 wiel aandrijving.


 

 

Programma
(Wijzigingen onder voorbehoud)

Donderdag 6 juni 2019
09:00 -   Base Camp geopend voor kampeerders
14:00 - 22:00   Ontvangst / Inschrijving geopend
21:30 - 22:00   Briefing / informatie in Feesttent en opening van de 22e European Jeepers Jamboree
19:00 - 24:00   Ontmoetingen in feesttent
   
Vrijdag 7 juni 2019
08:30 - 10:00  Ontbijt in feesttent
10:00 - 14:00 Start Country-Cross Tour
14:00 - 19:00 Off-Road Terrein geopend
16:00 - 17:30 Mud- Cup / Dutch Rebel
21:00 - 21:30 Briefing, info Jamboree Routes.
21:30 - 00:30 Ontmoetingen in feesttent
   
Zaterdag 8 juni 2019
07:30 - 09:30 Ontbijt in feesttent
09:30 - 11:00 Start Route ONE, 
Start Route TWO
21:00 - 21:15 Prijsuitreiking Mud-Cup
19:00 - 00:30  Ontmoetingen in feesttent & Muziek
   
Zondag 9 juni 2019
07:30 - 09:30 Ontbijt in feesttent
09:30 - 11:00  Start Route TWO, 
Start Route ONE
19:00 - 00:30 Ontmoetingen in feesttent & Muziek
21:00 - 21:30 Slotwoord van de organisatie
   
Maandag 10 juni 2019
07:30 - 09:00 Ontbijt in feesttent
08:00 - 12:00 Vertrek Deelnemers
   

 

 

Inschrijven / Kosten

Deelname per Jeep/Willy incl inzittenden,
gebruik van camping terrein inbegrepen v.a. 06 juni
  € 395,00 (Euro)
Ontbijt 4 ochtenden Vr/Za/Zo/Ma     € 32,00 (Euro) 
Ontbijt 3 ochtenden Vr/Za/Zo   € 24,00 (Euro) 

BELANGRIJK
I.v.m. zeer beperkt aantal deelname plaatsen de volgende voorwaarden,
Na inschrijving ontvangt u van ons een verzoek tot betaling.
U dient dan binnen 8 dagen het bedrag over te maken, wanneer u niet binnen 8 dagen betaalt zal uw inschrijving vervallen en zal worden doorgegeven aan een andere deelnemer.
Ter plaatse betalen is niet meer mogelijk.
Uw inschrijving is pas definitief wanneer de betaling is ontvangen..

Annuleren
Bij onvoorziene omstandigheden kunt u uw deelname annuleren en wordt het volledige bedrag terugbetaald tot en met 31 mei 2019.
Na deze datum kan geen terugbetaling meer plaatsvinden.


 

 

Algemene voorwaarden

Door inschrijving en/of ondertekening hiervan verklaart de deelnemer aan de European Jeepers Jamboree akkoord te gaan met het volgende:

  1. De Stichting 4 Wheels en co-organisatie, niet aansprakelijk is voor welke schade dan ook, die met betrekking tot deelneming aan dit evenement mocht ontstaan
  2. De deelnemers de Stichting 4 Wheels en co-organisatie, alsmede de officials van het evenement vrijwaren tegen alle schade en aansprakelijkheid jegens derden. 
  3. Door zich voor deelneming aan het betreffende evenement te doen inschrijven, onderwerpt elke deelnemer zich aan de bepalingen van dit evenement.
  4. Bovendien verklaren de deelnemers dat zij tijdens het evenement WA verzekerd zijn in de zin van het gestelde in de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen, of zoals geregeld in het land waarin de auto staat geregistreerd.
  5. Dat het deelnemende voertuig is voorzien van een geldig kenteken bewijs en eventueel APK goed gekeurd is, of zoals geregeld in het land waarin de auto staat geregistreerd.
  6. De bestuurders beschikken over een geldig rijbewijs.
  7. De organisatie niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor wijzigingen die op het laatste moment gemaakt worden en/of annulering in het programma vanwege weersomstandigheden of andere onvoorziene situaties als bosbrand gevaar of lokale veterinaire omstandigheden.

 

Organisatie:

Stichting 4 Wheels

Sweerts de Landasstraat 52-1
NL-6814 DH Arnhem
Nederland

Tel +31 622203476 / +49 17663107286

 

 

Plattegrond